WordPress Udvikling

World Wide Web eller WWW er i konstant udvikling siden starten. Simpelthen på grund af de fantastiske værktøjer skabt af mange udviklere over hele verden.

WordPress er et af disse værktøjer, der er fyldt med alt hvad du har brug for for at oprette en moderne hjemmeside. Uanset om du vil oprette en blog, virksomheds hjemmeside, webshop, medlems hjemmeside eller et forum, kan WordPress gøre det for dig.

For at begynde at undersøge selve WordPress udviklingen skal vi først forstå, hvad det er, og hvordan det kan være nyttigt til dit næste web projekt.

Så fortsæt med at læse denne artikel, da jeg vil gøre den til en one-stop-shop for alle, som ikke kender dette Content Management System.

Hvad er et Content Management System?

Som navnet antyder, er “Content Management System” aka CMS er et værktøj, der hjælper os med at administrere indholdet. I vores tilfælde tillader det os at oprette, ændre, slette eller offentliggøre noget indhold på et websted.

Der er flere CMS’er tilgængelige for hjemmeside ejere som WordPress, Joomla og Drupal. Dette bringer os til vores næste spørgsmål, det er “Hvorfor skal jeg bruge WordPress”?

At have et komplet CMS som virker ud af voksen ligesom WordPress til din hjemmeside hjælper os med at finpudse ethvert aspekt af hjemmesiden uden at dykke ned i mange detaljer om, hvordan kildekoden fungerer.

Jeg vil prøve at give et komplet overblik over WordPress i det næste afsnit.

Oversigt over WordPress?

WordPress er længe blevet betragtet som det største valg for folk, der ikke er bekendt med de tekniske detaljer om, hvordan websteder oprettes.

Det er en open source og gratis software, hvilket betyder, at du kan bruge den, uanset hvor du vil uden at bruge en krone.

For at øge dens brugervenlighed og brugervenlighed har tusinder af professionelle web udviklere over hele verden bidraget med deres tid og erfaring. Nu er brugergrænsefladen så enkel, at en nybegynder kan designe et websted inden for få timer.

Det er baseret på populært programmeringssprog på højt niveau PHP (PHP: Hypertext Preprocessor). I ægte forstand er WordPress en af ​​de største grunde bag den enorme succes med PHP kode sprog inden for hjemmeside udvikling.

WordPress er det mest anvendte CMS-platform, der kræver lidt eller ingen kodning kendskab. Ifølge nogle officielle rapporter bemærkes det, at WordPress driver næsten 35% af internettet. Derfor vil jeg varmt anbefale, at du prøver det.

Forskellen mellem WordPress.com og WordPress.org?

Først blev de fleste mennesker forvirrede, når de ser to forskellige websteder med samme navn, mens de søgte “WordPress” på Google.

Grundlæggende er WordPress.org det faktiske websted, hvorfra du kan downloade WordPress CMS gratis. På den anden side er WordPress.com et projekt af de samme mennesker, der udviklede WordPress, men på dette websted leverer de betalte tjenester som hosting, domæne og et-klik installation af WordPress.

På WordPress.org får du en komplet trin for trin-guide til, hvordan du bruger, tilpasser eller endda tilføjer ny funktionalitet i WordPress.

Ifølge min erfaring er WordPress.com ikke egnet til de fleste af os, fordi du her kun vil få begrænsede funktioner, der er godkendt af virksomheden. Så hvis du vil have fuld kontrol over, hvad du kan gøre med WordPress CMS, skal du blot downloade dens kode fra WordPress.org og selv host den på en server.

Har du svært ved at vælge hosting, så tryk her for at læse om de forskellige hosting udbydere

Hvordan bliver man WordPress udvikler?

Forståelse af kildekoden til WordPress kræver en vis grundlæggende know-how for forskellige computersprog, der bruges i webudvikling.

Først og fremmest skal du have noget kendskab til sprog på klientsiden som HTML5, CSS3 og JavaScript. Det hjælper dig med at designe eller tilpasse det samlede udseende og fornemmelse af dit WordPress hjemmeside.

På den måde vil du have et greb om PHP programmeringssprog og MySQL-database styringssystem vil gøre det lidt mere behagelig at tilføje nye funktioner eller rette eksisterende ting på din wordpress hjemmeside.

Brug nu lidt tid på at læse WordPress-dokumentation, fordi de pænt har beskrevet hvert koncept trin for trin.

Installer WordPress

I dette afsnit installerer jeg WordPress i mit lokale udviklingsmiljø, men den samme proces kan også implementeres på en live server.

Først og fremmest downloade den nyeste version fra den officielle WordPress hjemmeside. Du får en komprimeret .zip-fil, som du har brug for at uploade og derefter pakke ud på din server.

Trin 1. Åbn den vigtigste “index.php” -fil i en webbrowser fra WordPress-kode, du lige har udpakket.

Trin 2. Vælg sproget på dit websted, og tryk på “Fortsæt”.

Trin 3. Nu vil WordPress informere dig om, at det har brug for dine databaseoplysninger for at fortsætte med installationsprocessen.

Trin 4. Da vi endnu ikke har nogen database, så lad os oprette en, tryk på knappen “create database”

derefter ser det sådan ud for dig.

Trin 5. Udfyld nu databaseforbindelse detaljerne i WordPress opsætning.

WordPress vil hurtigt bekræfte, om det kan tale med databaseserveren eller ej. Klik nu på “Kør installationen”.

Trin 6. Nu vil WordPress bede dig om at indtaste din hjemmesides navn og loginoplysninger for en administrator. Angiv de ønskede detaljer, og tryk på knappen “Installer WordPress”.

Trin 7. Hvis alt gik godt, installeres en frisk kopi af WordPress CMS på din server.

Trin 8. Du kan få adgang til admin kontrolpanelet ved at logge ind på den nyoprettede hjemmeside.

Forståelse af WordPress temaer og plugins

WordPress har en modulopbygget struktur, der giver fleksibiliteten til at installere temaer og plugins.

Grundlæggende tillader temaer os at designe udseendet og følelsen af ​​vores websted, mens plugins kan bruges til at udvide WordPress kernefunktionalitet. En kombination af begge disse koncepter vil hjælpe os med at skabe en helt tilpasset hjemmeside i henhold til vores behov.

For eksempel: – Der er forskellige temaer og plugins tilgængelige på det officielle WordPress websted, der kan bruges til at oprette et e-handel websted, firmablog, spørgsmål og svar forum eller endda en komplet platform for sociale medier.

Denne form for fleksibilitet leveret af WordPress gør det skiller sig ud fra resten af ​​de online indholdsstyringssystemer.

Sådan installeres / aktiveres et tema?

Processen med at installere eller aktivere et WordPress-tema er meget enkel og ligetil. Jeg har skrevet nogle instruktioner nedenfor. Følg dem bare trin for trin.

Trin 1. Gå til “Udseende” og derefter ”Temaer” fra menuen til venstre.

Trin 2. På dette tidspunkt vil du se en liste over alle temaer, der i øjeblikket er installeret på dit websted. Da vi skal installere en ny. Klik bare på knappen “Tilføj nyt”.

Trin 3. Udfør nu en søgning for at finde et tema, der er frit tilgængeligt på det officielle WordPress hjemmeside.

Trin 4. Klik på “Install” -knappen for at starte installationsprocessen for et tema.

Trin 5. Det er tid til at aktivere det.

Trin 6. Besøg front-end-sektionen på vores websted for at se det nye tema i aktion.

Sådan installeres / aktiveres et plugin?

Processen med at installere eller aktivere et plugin er absolut den samme som for et tema. Men denne gang behøver du bare at besøge siden “Tilføj ny” i menuen “Plugins”.

Et punkt, der skal bemærkes, er, at et plugin engang måske beder dig om at give nogle oplysninger for at begynde at fungere. Disse oplysninger kan være en e-mail-adresse eller nogle andre data, der kan bruges til konfigurations formål.

Plugins, du skal have installeret på dit websted.

I dette afsnit deler jeg nogle plugins med dig, der kan forbedre ydelsen på dit websted.

Her er listen over plugins, som du skal installere og aktivere på dit websted: –

Cache

Cache er en lille hukommelse, der er tættere på din CPU end en traditionel RAM. Den gemmer midlertidigt anvendte apps i dens lagerplads og giver os derfor mulighed for at få adgang til tingene hurtigere. Det samme er tilfældet på WordPress-websteder. Et cache-plugin gemmer dynamisk genereret indhold i en statisk HTML-fil for at tillade hurtigere hentning.

Du kan tjekke WordPress officielle plugins-bibliotek for at finde et passende cache-plugin til dit websted.

AMP (Accelerated Mobile Pages)

Som navnet antyder, Accelerated Mobile Pages hjælper dit websted med at åbne hurtigt på en mobilenhed. Det er et indholds udgivelses format, der er oprettet af tech-giganten Google for at konkurrere med Facebooks Instant Articles-funktion.

Komprimering, optimering og doven Indlæs billeder

Multimedieindhold som billeder og videoer tager mere plads end deres modpart, tekst. Men uden et billede ser vores webside muligvis kedelig og uattraktiv ud. For at løse dette problem har mange WordPress udviklere oprettet plugins til komprimering, optimering og endda doven (lazy load) indlæsning af billeder, der hjælper os med at øge hastigheden på et websted.

Sikkerhed

 Sikkerhed er et vigtigt aspekt af ethvert websted. Hvad nu, hvis det pludselig blev hacket efter at have brugt mange år på at udvikle og rangere et websted? Al den indsats og den tid, der bruges på det, vil simpelthen gå forgæves.

Så WordPress er fyldt med en masse sikkerheds plugins , der bruges til at løse mulige sikkerhedsfejl og sårbarheder. Det giver også indbygget support til at forhindre en hacker eller andre utilsigtede brugerhandlinger, der kan ødelægge vores data.

Sikkerhedskopi

Regelmæssig sikkerhedskopi af et websted er også en anden måde at beskytte vores data mod at blive ødelagt. Det hjælper endda store virksomheder med at udføre en revision af deres tidligere data for at opdage eventuelle uoverensstemmelser.

 Backup er simpelthen en kopi af din kode og database på et bestemt tidspunkt. I tilfælde af, at der skete noget dårligt, behøver du ikke bekymre dig, fordi du altid kan erstatte den live version af et websted med dets sikkerhedskopi.

Spamfilter

Mange prøver at sende spam kommentarer på dit websted. Oftest indeholder de links, der er skadelige for dit websteds omdømme. Nogle mennesker bruger endda kommentar sektionen på websteder for at få do-follow backlinks. Til gengæld overfører den link saften på din webside til deres hjemmeside.

For at løse dette problem har WordPress nogle meget optimerede spamfilter plugins, der kan automatisere spamfiltrerings processen for os.

SEO (Search Engine Optimization)

Søgemaskineoptimering spiller en vigtig rolle, når det kommer til at placere et websted på specifikke nøgleord. Det hjælper os med at nå flere mennesker ved at modtage organisk trafik fra søgemaskiner.

Yoast SEO-plugin er det bedste til at optimere et websted til søgemaskiner. Det har en brugervenlig grænseflade, der er lige så fordelagtig for både nybegynder og professionel optimering af søgemaskiner.

Deling af sociale medier link

Sociale medier som Twitter, Instagram og Facebook er fulde af mennesker, der har forskellige interesser. Det er en stærk væksttaktik at placere knappen for social deling på en webside, så en besøgende muligvis kan dele den med deres forbindelser, hvis de fandt, at indholdet var nyttigt.

Der er flere gratis og betalte deling af sociale medier, plug-in-programmer tilder kan bruges i henhold til dine specifikke krav.

Hvor finder jeg betalte WordPress temaer og plugins?

Meget af tiden får vi ikke det, vi ønsker af gratis temaer og plugins, så vi ser på andre muligheder. Et af alternativerne er at købe et WordPress tema eller plugin, fordi de for det meste har en bedre kodebase og er fyldt med mange flere funktioner.

Flere e Commerce butikker er specielt oprettet til folk, der vil købe eller sælge kodescripts. CodeCanyon og ThemeForest er blandt de betroede.

Lær WordPress tema / plugin-udvikling

Der er mange uddannelsesressourcer som videoer og artikler, der er tilgængelige online for folk, der er interesseret i at komme et skridt videre ved at lære avancerede koncepter med WordPress Theme / Plugin udvikling.

Som nybegynder kan du søge på YouTube eller måske kan et videotutorial betalt kursus fra Udemy gøre jobbet.

Jobmuligheder

Med udviklingen af ​​WordPress bringer det også nye jobmuligheder for IT / CS-studerende. WordPress udviklere kan tjene en stor mængde penge ved at sælge et premium tema eller plugin. Du skal muligvis søge efter dit lokale marked og lave projekter relateret til WordPress.

En anden stor mulighed er at opbygge en profil på freelancing websteder som Upwork eller Fiverr og begynde at sælge dine tjenester lige fra dit hjem.

Ifølge indeed.com kan et gennemsnitligt WordPress tjene mindst 60.877 $ hvert år.

Konklusion

Det er dejligt at have WordPress nævnt blandt dine professionelle kompetencer. Når nye virksomheder vises med hver dag, der er gået, har de fleste af dem brug for en unik online tilstedeværelse for at skille sig ud fra deres konkurrenter.

WordPress udviklings markedet blomstrer som aldrig før. Så der er masser plads til WordPress udviklere i den nærmeste fremtid.

Tryk her hvis du søger en til at lave WordPress udvikling for dig!