juli 20, 2019

SEO for webshops

Alle webshops bør sætte ressourcer klar til søgemaskineoptimering. SEO er nemlig en af de bedste måder at trække besøgende til, og hvis du samtidig har gode produkter parat i sortimentet, vil du formentligt mærke rigtigt gode effekter.

Men søgemaskineoptimering er ikke altid nemt. Især ikke hvis du mangler erfaring eller ikke har nok tid. Ekstern SEO er en svær disciplin, som ofte kræver lidt hjælp udefra. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du føler at du mangler hjælp til dette, men ellers kommer der her en håndfuld gratis tips til SEO for webshops.

1. Hav en hurtig hjemmeside

Mange webshops loader lidt for langsomt, og det er et meget almindeligt problem. Vi anbefaler dig at optimere din sides hastighed så meget som muligt, da det har betydning for dine rangeringer i Google.

Hvordan kan hastigheden optimeres? For eksempel ved at bruge et letvægtstema til shoppen, fjerne tunge filer og optimere cache. Det kan formentligt også have betydning, hvor webshoppen er hosted. Sælger du dine produkter i Danmark, så er der ting, der tyder på, at du også bør have siden stående hos en dansk webhost, så svartiden minimeres.

2. Sørg for at webshoppen fungerer til mobilen

Du bør altid have en god mobilplatform til din webshop. Mange surfer nemlig nettet igennem på mobilen, og du vil helst ikke gå glip af denne brugergruppe. Google vægter også mobiltilgængelighed højt. Det er en vigtig faktor, og du kommer langt efter markedet, hvis din webshop ikke fungerer til mobilen.

Hvis du benytter et specialudviklet design på hjemmesiden, skal du have din udvikler til at optimere det hele. Men bruger du et WordPress-tema, som mange webshops jo gør, vil der automatisk være en mobilversion inkluderet. Her kan der laves nogle justeringer rent grafisk, men ellers bør mobilvenligheden være på plads af sig selv.

3. Brug en unik tekst til hvert produkt og hver kategori

Det er rart, hvis dine produkter dukker op i Google, når brugerne søger efter dem. Hver ting du sælger – i hvert fald de vigtigste af slagsen – bør altså søgemaskineoptimeres. Det er ret essentielt, når det gælder SEO for webshops.

Vi anbefaler, at du bruger en unik tekst til hvert eneste produkt, og faktisk også til hver kategori. Det skaber autenticitet, og det giver dig mulighed for at beskrive produkterne med keywords, som Google fanger. Desuden er Google glade for sider med meget indhold, og hvis du kun har et par billeder fra producenten og tre linjer om et produkt, så kommer du ikke langt. Du bør have en unik beskrivelse til hvert produkt – selv 100-200 unikke ord gør en forskel. Det er ikke nødvendigt at skrive det hele selv. Du kan for eksempel outsource opgaven til en tekstforfatter. Desuden er det smart med unikke billeder, der adskiller sig fra de almindelige produktbilleder.

4. Lav gode titler og metabeskrivelser

Udover en tekst bør du også lave titler og metabeskrivelser til dine produkter. Et par korte linjer, der hurtigt fortæller lidt om produktet.

Det er nemlig titlen og metabeskrivelsen, der vises i Google. Nævn de vigtigste keywords, så Google kan se, hvad det handler om. Gør desuden beskrivelsen interessant, så brugerne får vækket interessen og får lyst til at klikke på din side i søgeresultaterne.

5. Kom i gang med linkbuilding

Når du har styr på alt det interne (hvilket du måske allerede har!), skal du videre til det eksterne. Her handler det om linkbuilding, altså om at lave links til din side fra andre sider.

Som webshop kan du gøre det på flere forskellige måder. Du kan købe sponsoreret indhold hos andre hjemmesider og blogs. Gæsteindlæg på andre hjemmesider er også en mulighed. Du kan selv have en blog oppe på din webshop, skrive interessant indhold og håbe på, at andre automatisk linker til det. Pressemeddelelser kan være vejen frem, hvis din shop virkeligt har noget interessant at byde på. En sidste, og nok mere effektiv løsning, er at hyre et webbureau til at hjælpe med SEO.

Kontakt Web SEO og lad os assistere dig

Vi har masser af erfaring med søgemaskineoptimering. Web SEO hjælper både små og store kunder, og vi tilbyder naturligvis også SEO for webshops.

Først og fremmest håber vi, at du har fået lidt inspiration af at læse denne artikel – men hvis du mangler specifik hjælp til SEO, så tøv ikke med at skrive til os. I så fald kan vi hurtigt begynde at se nærmere på din hjemmeside og komme tættere på de bedste Google-rangeringer.

Skriv en kommentar

Login eller lav en konto for at kommentere

Leave a Reply

Your email address will not be published.

da_DKDanish
en_USEnglish sv_SESwedish nb_NONorwegian de_DEGerman fiFinnish sl_SISlovenian sk_SKSlovak pl_PLPolish da_DKDanish