juli 19, 2019

SEO for affiliatesider

SEO kan være svært at udføre for affiliatesider, da indholdet på den typiske affiliateside normalt ikke vil trække ret mange naturlige links til sig. Derfor er det nødvendigt selv at lave det hårde arbejde – eller outsource opgaven.

Du kommer dog langt med god intern SEO, og hvis det samtidig lykkes at hente en håndfuld kvalitetslinks, så er det ikke umuligt at indtage høje placeringer i Google.

Her får du nogle hurtige tips til, hvordan du selv kan lave effektiv SEO for din affiliateside. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os, hvis du har et større affiliateprojekt og gerne ønsker professionel hjælp til optimeringen.

Unikt indhold og gode tekster

Det er vigtigt, at du har noget unikt indhold, der ikke bare er det samme som det man kan læse andre steder. Beskriv et produkt fra nogle andre vinkler, og tilføj nogle informationer som sælgeren måske selv har overset.

Du kommer ret langt med gode tekster. Jo længere tekster du har, jo bedre vil de formentligt også rangere i søgemaskinerne. Undersøgelser har nemlig vist, at tekster omkring 2.000 ord rangerer bedst i Google. Det er måske en tand i overkanten for de fleste affiliatesider, men 400 stærke ord er altid bedre end 100 slatne ord. Faktisk gør det en rigtig stor forskel.

Bring brugbar information – ikke kun salgstekster

Salgstekster er vigtige, og du skal selvfølgelig opfordre læseren til at købe. Men det er ikke det eneste – du bør også inddrage nogle informationer, der informerer og belyser produkterne inden for din niche.

En god opskrift er, at du starter med et par linjer, der virkelig fanger opmærksomheden, og som giver brugeren lyst til at købe. Dernæst kan du bruge størstedelen af din tekst på at informere – og til sidst kan du igen opfordre til at købe. Det fungerer ret effektivt, når det gælder affiliatesider. Især når du for eksempel anmelder et produkt eller en ydelse.

Hav styr på alt det praktiske

Med ‘alt det praktiske’ mener vi alle de typiske interne faktorer, der normalt er med til at sikre gode rangeringer:

  • Tjek hastigheden på din side. Hvis den er for langsom, så overvej at skifte tema, fjern de tungeste medier, eller find en ny webhost.
  • Sørg for at designet er i orden. Ikke for mange komplikationer. Desuden er det positivt, hvis brugerne bliver længere på siden, da det sender et godt signal til Google.
  • Intern linkbuilding. Sæt fokus på dit vigtigste indhold og lad dine små undersider linke videre til dine mest betydningsfulde undersider og landingssider.

Gæsteindlæg er en god vej til flere links

Links sjældent af sig selv, når det gælder affiliatesider. Derfor skal du formentligt selv ud at bygge dem – i hvert fald hvis du ønsker en linkprofil med en god styrke.

Noget, som mange affiliateprojekter har tilfælles, er at budgettet ofte er lavt. I hvert fald i begyndelsen. Det betyder, at det er en god idé at bruge low-cost metoder til at skaffe links. Gæsteindlæg er en god idé. Find nogle sider i din niche, som tillader gratis gæsteindlæg, og kontakt dem omkring mulighederne. Det er en strategi, som mange succesfulde affiliate marketers har brugt.

Overvej også andre linkmuligheder

Gæsteindlæg er én metode, men det er bestemt ikke den eneste.

Blognetværk, reachout, og linkkøb er nogle andre interessante metoder. Afhængigt af dit budget og dit tidsforbrug kan du også overveje nogle af disse. Læs for eksempel vores artikel om de bedste strategier til linkbuilding. Mange af dem er nemlig også relevante, når det gælder affiliatesider.

Vi kan hjælpe med seriøse affiliateprojekter

Web SEO kan hjælpe dig med at lave søgemaskineoptimering til din affiliateside. Så hvis du har et seriøst projekt, som du er villig til at investere penge i, bør du helt klart hive fat i os.

Vi kan nemlig både tage et kig på den interne optimering, vi kan levere gode SEO-optimerede tekster, og vi kan også udføre linkbuilding, hvilket ofte er en svær disciplin ifm. affiliatesider. Tag endelig kontakt hvis du vil høre mere!

Skriv en kommentar

Login eller lav en konto for at kommentere

Leave a Reply

Your email address will not be published.

da_DKDanish
en_USEnglish sv_SESwedish nb_NONorwegian de_DEGerman fiFinnish sl_SISlovenian sk_SKSlovak pl_PLPolish da_DKDanish